Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:ui_settings

Instellingen

Algemeen

De gebruikersinterface van de pCon.basket wordt aanvankelijk weergegeven in de taal van uw browser. Indien nodig, definieert u een andere applicatie taal in het tabblad Algemeen van uw toepassingsinstellingen: Gebruik het drop down menu om de applicatietaal te definiëren.

Opmerking: Indien nodig, kunt u verschillende talen instellen voor de gebruikersinterface en uw offertes. Alle belangrijke informatie over de offerte taal vindt u in de volgende sectie: “Tabblad Offerte”.

Bij de algemene instellingen kunt u ook de lengte-eenheden voor de maten, de weergave in de eigenschappeneditor en de correcte overname van lengtes van de artikelen gedefinieerd worden.

De checkbox Compatibiliteitsmodus voor 3D weergave lost problemen met de 3D weergave van artikelen op en zorgt ervoor dat de performance van bepaalde artikelen beter is. Om deze instelling te activeren is een herstart van de pCon.basket nodig.

Offerte tab

Standaard offertetaal

Hier definieert u de standaard offerte taal. Door een klik het tabblad offerte opent u een menu. Hier selecteert u de Primaire Taal, bijv. de taal voor de artikelgegevens van uw toekomstige projecten.

Daarnaast kunt u tot drie back up talen talen definiëren. In het geval dat uw Primaire Taal niet beschikbaar is in de fabrikant gegevens waarmee u werkt, zullen de posities in uw projecten worden weergegeven in een van deze back up talen.

Als er geen Standaard Offerte Taal handmatig is geselecteerd, wordt de offerte taal automatisch gedefinieerd door de applicatie taal.

Opmerking: Een nieuw ingestelde offerte taal wordt pas van kracht in het volgende project dat u aanmaakt. De offerte taal voor uw huidige project kan afzonderlijk worden gewijzigd in de hoofdgegevens van het project.

Standaard geldigheid offerte

Via het veld Standaard geldigheid van de offerte bepaalt u een geldigheidsdatum voor alle nieuwe offertes. Gebruik het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant van het veld Standaard geldigheid van de offerte om de eenheid te bepalen (Dagen, Weken, Maanden of Jaren).

Opmerking: Een nieuw ingestelde Standaard Offerte Geldigheid wordt pas van kracht in het volgende project dat u aanmaakt. De geldigheid voor een individueel project kan afzonderlijk worden gewijzigd in de hoofdgegevens van het project.

Items verwijderen

Op het tabblad Offertes kunt u hier bovendien bepalen of er een zoekopdracht moet worden uitgevoerd voordat er artikelen worden verwijderd.

Tabblad Eigen productcalogus (pCon.basket PRO)

Bezoek de pagina Eigen productcatalogus om te leren hoe u een door de gebruiker gedefinieerde catalogus aanmaakt (voor gebruikers van de PRO-editie van pCon.basket).

Prijscondities (pCon.basket PRO en integratie-versie)

Onder de prijscondities legt men inkoopkortingen vast. Kortingen kunnen voor een individuele fabrikant of, na het kiezen van een fabrikant, voor individuele series vastgelegd worden. Het is ook mogelijk om verschillende kortingen voor verschillende series van een fabrikant in te voeren.

Prijscondities toevoegen

Gebruik de + knop om een dialoogvenster te openen waarin de korting toegevoegd kan worden. Selecteer de fabrikant en/of serie om een prijsconditie toe te voegen. Geef daarna de korting voor de inkoop- en verkoopprijs aan en bevestig met overnemen.

Toeslagen definiëren

Toeslagen kunnen toegevoegd worden door op de - button te klikken voor de procentuele waarde. Deze zal daarna veranderen in een +symbool en daardoor zal de ingegeven waarde als een toeslag worden verwerkt.

Let op: kortingen en toeslagen zullen niet dubbel berekend worden. Wanneer men bijvoorbeeld een globale korting voor een fabrikant en een afwijkende korting voor een speciale productieserie hanteert, dan zullen deze waarden niet samengevoegd worden!

Document instellingen

De Document Informatie bevindt zich in het menu aan de linkerkant van pCon.basket. Deze hebben altijd betrekking op het huidige actieve project. De Documentinformatie bevat de volgende projectinformatie:

  • Lijst van posities per type en nummer
  • Overzicht fabrikanten
  • Aantal posities per fabrikant

Indien opgenomen in de gegevens bij gebruik:

  • Totaal nettogewicht van de posities
  • Totaal volume van de posities
nl/ui_settings.txt · Laatst gewijzigd: 2023/05/04 13:37 door fbeetz

PaginahulpmiddelenLegal Notice and Data Protection