Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:ui_settings

Instellingen

In het menu aan de linkerkant van de pCon.basket bevinden zich de algemene instellingen. Hier legt men onder andere de applicatie- en de offertetaal vast. De offertetaal geldt daarmee voor alle toekomstige projecten. De offertetaal van het actuele project legt men onder de Hoofdgegevens vast.

Hier kunnen ook de lengte-eenheden voor de maten, de weergave in de eigenschappeneditor en de correcte overname van lengtes van de artikelen gedefinieerd worden.

De checkbox Compatibiliteitsmodus voor 3D weergave lost problemen met de 3D weergave van artikelen op en zorgt ervoor dat de performance van bepaalde artikelen beter is. Om deze instelling te activeren is een herstart van de pCon.basket nodig.

Onder het tabblad offerte legt men vast of voor het verwijderen van een offerte een bevestiging gevraagd dient te worden.

Prijscondities (pCon.basket PRO en integratie-versie)

Onder de prijscondities legt men inkoopkortingen vast. Kortingen kunnen voor een individuele fabrikant of, na het kiezen van een fabrikant, voor individuele series vastgelegd worden. Het is ook mogelijk om verschillende kortingen voor verschillende series van een fabrikant in te voeren.

Gebruik de + knop om een dialoogvenster te openen waarin de korting toegevoegd kan worden. Selecteer de fabrikant en/of serie om een prijsconditie toe te voegen. Geef daarna de korting voor de inkoop- en verkoopprijs aan en bevestig met overnemen.

Toeslagen kunnen toegevoegd worden door op de - button te klikken voor de procentuele waarde. Deze zal daarna veranderen in een +symbool en daardoor zal de ingegeven waarde als een toeslag worden verwerkt.

Let op: kortingen en toeslagen zullen niet dubbel berekend worden. Wanneer men bijvoorbeeld een globale korting voor een fabrikant en een afwijkende korting voor een speciale productieserie hanteert, dan zullen deze waarden niet samengevoegd worden!

nl/ui_settings.txt · Laatst gewijzigd: 2021/06/30 11:47 door egr-nl

PaginahulpmiddelenLegal Notice and Data Protection