Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:calculation_articles

Artikel Calculatie (PRO and Integration edition)

Open de Artikel Calculatie door een artikel te selecteren en door te klikken op Artikel Calculatie onder in het werkvenster. Hier kan men de hoeveelheid en de prijs van het artikel veranderen en ook de kortingen en toeslagen definieeren (zie Calculatie).

Op de Artikel Calculatie pagina, kunt u ook kortingen en toeslagen verwerken. U kunt bepalen of het een korting of een toeslag is door op de ronde knop in het invoerveld te klikken.

Door hier op te klikken zullen functie en weergave automatisch veranderd worden.

  • Het plus icoontje geeft een toeslag weer.
  • Het min icoontje geeft een korting weer.

Voeg desgewenst extra rijen in voor kortingen of toeslagen: Klik linksboven in de tabel op het icoon en selecteer een percentage of absolute korting in het keuzemenu. Ingevoegde calculatieregels kunnen direct bij de tabelregel weer worden verwijderd.

Alle waarden die in het blauw weergegeven worden kunnen veranderd worden.

Opmerking: Als u de invoer bevestigd met Enter, springt u automatisch in het volgende invoerveld.

Verborgen kortingen

Door middel van de regels Kortingspercentage en Absolute korting in de verkooptabel definieert u verborgen kortingen of toeslagen voor een artikel. Deze voorwaarden worden niet weergegeven in uw prijsberekening op het formulier. In plaats daarvan definiëren ze de basisverkoopprijs.

Deze basisverkoopprijs is op zijn beurt de basis voor alle andere toeslagen en kortingen die u in de verkooptabel definieert - onder de regel Brutowaarde. Deze worden op het formulier vermeld.

,
nl/calculation_articles.txt · Laatst gewijzigd: 2023/05/04 13:52 door fbeetz

PaginahulpmiddelenLegal Notice and Data Protection