Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:headerdata

Hoofdgegevens

Na het klikken op Hoofdgegevens in de werkbalk, kan men de volgende informatie vastleggen:

Offerte

 • pCon.basket PRO en integratie-versie: bestandsnaam, referentienummer, offertedatum, geldigheidsdatum van huidig project, standaard-prijsdatum, taal voor artikelgegevens op huidige offerte etc.
 • pCon.basket CE: naam, taal voor artikelgegevens op huidige offerte, prijs datum, koptekst, voettekst
 • Alle edities: De offertedatum voor het huidige project wijzigen: Wijzig de prijsdatum in de Hoofdgegevens, tabblad Offerte door de gewenste datum in te voeren onder Standaard prijsdatum. Het wijzigen van de prijsdatum in de hoofdgegevens is van invloed op alle artikelen die in het project worden ingevoegd nadat de datum is gewijzigd. Voor informatie over het wijzigen van de prijsdatum van artikelen, zie het hoofdstuk Configureer / bewerk artikelen. Beheerders van uw pCon.login organisatie kunnen kop- en voetteksten vooraf definiëren via het Dashboard. Afhankelijk van de offertetaal worden de teksten ingevoegd na een klik op het klembord icoon in de rechterbovenhoek van het tekstveld, aansluitend op de reeds ingevoerde tekst in het veld. De teksten worden onderhouden door de beheerders van de respectievelijke pCon.login organisatie in pCon.basket Online onder Start/Beheer tekstblokken. Na selectie van de taal worden hier de teksten voor de kop- en voettekst opgeslagen.
 • Kop- en voetteksten van de offerte zijn te bewerken

Klant

 • pCon.basket PRO en integratie-versie: adres, contactpersoon, klantennummer, raamcontractnummer, hoofd-, lever- en factuuradres kan men individueel vastleggen. Om contacten uit uw Office 365 account toe te voegen moet de pCon.basket PRO met uw Office 365 verbonden zijn!
Tip: Vind extra tutorials op ons YouTube kanaal!
Artikellijsten online opslaan en klantinformatie importeren - pCon.basket Tutorial

In deze video laten we u zien hoe u uw offertes opslaat in OneDrive en de gegevens van uw klanten importeert vanuit Outlook.
 • pCon.basket CE: klantnummer en klantadres kunnen ingevuld worden

Contactpersoon

 • Voer de contactgegevens in van de persoon die verantwoordelijk is voor dit project in uw bedrijf. Voor de pCon.basket PRO en de CE wordt deze informatie vanuit pCon.login overgenomen.

Algemene voorwaarden

 • Tekstinvoerveld voor de algemene betalings- en levercondities (integratie-versie)

Valuta en BTW

 • Geef valuta, BTW en omrekenkoers aan. De omrekenkoers wordt dagelijks geactualiseerd via de server
 • Definieer Referentievaluta voor weergave en omrekening van wisselkoersen. De referentievaluta wordt gebruikt om de bijbehorende wisselkoersen te definiëren.
 • Let op: Prijzen die zijn omgerekend op basis van een referentievaluta worden gemarkeerd met een i-symbool [pictogram] in de artikelboomstructuur, in de artikellijst en in de artikelweergave. Wisselkoersen worden zichtbaar als u over het i-symbool beweegt. Deze informatie is niet beschikbaar in de Point-of-Sale-modus.

Prijscondities

Selecteer een van de vooraf gedefinieerde prijsconditieprofielen om te gebruiken in uw huidige project. De fabrikanten, series en condities in het geselecteerde profiel worden hier weergegeven. Meer informatie over het maken van prijsconditieprofielen vindt u hier.

Als standaard opslaan / standaardwaarden verwijderen

De instellingen voor valuta en BTW kunt u als standaard opslaan

Reset de instellingen voor valuta en BTW door te klikken op Verwijder standaard. Deze actie zorgt ervoor dat uw handmatige instellingen worden overschreven met de huidige serverwaarden. Het geldt voor alle toekomstige projecten, maar niet voor het huidige project. Om deze actie uit te voeren, klikt u op de pijl naar beneden rechts van Opslaan als standaard en klikt u op Verwijder standaard.

Voor het huidige project kunt u uw boekingen voor de BTW tarieven met onmiddellijke ingang resetten. Klik hiervoor op de blauwe pijl direct achter het betreffende invoerveld.

Opmerking voor gebruikers van pCon.basket Online PRO en van de CE editie: Uw standaardinstellingen worden gesynchroniseerd via pCon.login en zijn dus beschikbaar onder uw login over apparaten en browsers heen.

nl/headerdata.txt · Laatst gewijzigd: 2024/06/03 14:28 door fbeetz

PaginahulpmiddelenLegal Notice and Data Protection